The Production Potential of the Agroindustrial Complex of the Siberian Federal District – the Basis for the Development of the Food Market of the Region
Скачать файл:
URI (для ссылок/цитирований):
https://elib.sfu-kras.ru/handle/2311/67841Автор:
Suslova, Yulia Yu.
Voloshin, Andrey V.
Суслова, Ю.Ю.
Волошин, А.В.
Дата:
2017-11Журнал:
Журнал Сибирского федерального университета. Гуманитарные науки. Journal of Siberian Federal University. Humanities & Social Sciences;2017 10 (11)Аннотация:
This article analyzes production of the core types of agricultural products by the regions of the Siberian Federal District. In particular, the structure of crop areas of cereals, including wheat, oil-bearing crops, such as sunflower, field vegetables and potatoes in the farms of all categories in the Federal District regions are analyzed. The structure of the number of cattle, the production of meat, poultry, butter, cheese, milk, eggs, flour and grains of various types are analyzed separately.
The studies of the production of agricultural products per capita according to the above crops and livestock products are carried out as well, the main trends and patterns in product balance and the structure of production and processing by the Siberian Federal District regions are revealed В данной статье проводится анализ производства основных видов продукции сельского хозяйства по регионам Сибирского федерального округа. В частности, проводится анализ структуры посевных площадей зерновых культур, в т.ч. пшеницы, масличных культур, в т.ч. подсолнечника, овощей открытого грунта, картофеля, в хозяйствах всех категорий по регионам
федерального округа. Отдельно анализируется структура поголовья крупного рогатого скота, производства мяса, птицы, масла сливочного, сыров, молока, яйца, муки и круп различных
видов. Также проводится исследование производства продукции сельского хозяйства в расчете
на душу населения по указанным выше видам продукции растениеводства и животноводства,
выявляются основные тенденции и закономерности в продуктовом балансе и структуре производства и переработки по регионам Сибирского федерального округа
Коллекции:
Метаданные:
Показать полную информациюСвязанные материалы
Показаны похожие ресурсы по названию, автору или тематике.
-
Designing of network planning system for small-scale manufacturing
Капулин, Д. В.; Русских, П. А.; Винниченко, М. В. (2018-05)The paper presents features of network planning in small-scale discrete production. The procedure of explosion of the production order, considering multilevel representation, is developed. The software architecture is ... -
Prospects of Medium Thickness Slabs Application in Technological Complex “Continuous Slab Casting – Hot Rolling Mill”
Solovyev, Alexander G.; Shitov, Michael V.; Drobny, Dmitry O.; Соловьев, А.Г.; Шитов, М.В.; Дробный, Д.О. (Сибирский федеральный университет. Siberian Federal University., 2014-05)The consideration was given to a transition to medium thickness slabs for complexes CCM-Plate Mill and CCM-Hot Rolling Mill. We used two examples, considering their technical characteristics, to show possible advantages ... -
Rethinking the Improvement of Medieval Cities in the Eastern Europe Through “Bone Causeways”
Yavorskaya, Liliya V.; Яворская, Л.В. (Сибирский федеральный университет. Siberian Federal University, 2020-07)Following the methodological scheme initiated in the Laboratory of Natural Sciences, the Institute of Archaeology of the Russian Academy of Sciences, a comparative study of unique phenomenon of medieval urban improvement ... -
Трансформация, круговорот лабильных веществ и продукционно-деструкционные процессы в озерных экосистемах
Лозовик, П.А.; Рыжаков, А.В.; Lozovik, Petr A.; Ryzhakov, Alexandr V. (Сибирский федеральный университет. Siberian Federal University, 2017-12)Для оценки трансформации веществ использовалось кинетическое уравнение для озерных систем: R= kτ/(1+kτe^((-1)⁄τ) ), где R – удерживающая способность, k – константа скорости трансформации, τ – период водообмена. Наименьшие ... -
Regional Trade as a Factor of Territorial Food Market Development
Shcherbenko, Eva V.; Kuimov, Vasiliy V.; Щербенко, Е.В.; Куимов, В.В. (Сибирский федеральный университет. Siberian Federal University, 2017-12)The article presents the analysis of the state of the food trade sphere in Russia. It gives an estimation of retail trade in food products of the Krasnoyarsk Territory and reveals the trends of the development of retail ...