Biochemical aspects of obtaining yeast dough using a concentrate from germinated wheat grain
URI (для ссылок/цитирований):
https://iopscience.iop.org/article/10.1088/1755-1315/421/2/022010https://elib.sfu-kras.ru/handle/2311/143397
Автор:
Казина, В. В.
Сафронова, Т. Н.
Ермош, Л. Г.
Коллективный автор:
Торгово-экономический институт
Кафедра технологии и организации общественного питания
Дата:
2020-01Журнал:
IOP Conference Series: Earth and Environmental ScienceКвартиль журнала в Scopus:
без квартиляКвартиль журнала в Web of Science:
без квартиляБиблиографическое описание:
Казина, В. В. Biochemical aspects of obtaining yeast dough using a concentrate from germinated wheat grain [Текст] / В. В. Казина, Т. Н. Сафронова, Л. Г. Ермош // IOP Conference Series: Earth and Environmental Science. — 2020. — Т. 421 (№ 2).Аннотация:
Sprouted wheat has an increased nutritional value and is well suited for enriching
bakery products. Yeast dough from wheat flour is defined as an object of research. The process
of testing was carried out using a steam convection apparatus. The technological processes
occurring in a yeast dough with conducting concentrate from germinated wheat grain in the
amount of 5-25% by weight of pre-ferment were studied. The study was carried out as part of a
grant provided by the expert centre «PORA» for the project “Bread of increased nutritional
value with sprouted wheat grain for the Arctic zone of the Russian Federation”. The article
shows the effects of concentrate in an amount of 5-25% by weight of pre-ferment on the
duration of fermentation, as well as on the organoleptic and physico-chemical characteristics of
the finished semi-product. As a result, based on a comprehensive quality indicator, the recipe
for yeast dough with a concentrate of germinated wheat grains in the amount of 10-20% by
weight of the pre-ferment will be optimal by technology using a steam convection apparatus.
Коллекции:
Метаданные:
Показать полную информациюСвязанные материалы
Показаны похожие ресурсы по названию, автору или тематике.
-
Расчетное исследование факельного горения мелкодисперсного лигноцеллюлозного сырья
Чернецкий, М.Ю.; Дектерев, А.А.; Бурдуков, А.П.; Chernetskiy, Mikhail Yu.; Dekterev, Alexander A.; Burdukov, Anatoliy (2013-10-31)В статье представлена математическая модель и проведено расчетное исследование горения мелкодисперсного лигноцеллюлозного топлива прошедшего измельчение на мельничных устройствах с различной степенью энергонапряжённости. ... -
Разработка способа получения пищевых волокон из соломы пшеницы и шелухи овса
Кузнецов, Б.Н.; Kuznetsov, Boris N.; Данилов, В.Г.; Danilov, Vladimir G.; Яценкова, О.В.; Yatsenkova, Olga V.; Ибрагимова, Е.Ф.; Ibragimova, Ekaterina F.; Иванченко, Н.М.; Ivanchenko, Natalia M. (Сибирский федеральный университет. Siberian Federal University., 2009-05)Установлено влияние условий осуществления процесса каталитической делигнификации со- ломы пшеницы и шелухи овса смесью уксусной кислоты и пероксида водорода на выход и со- став получаемых волокнистых продуктов (ВП). ... -
Relationships Between Chlorophyll Potential of Wheat Crops and Leaf Area Index of the Plants Based on Reflectance Spectra Obtained by Ground-Based Remote Measurements
Sid`ko, Alexander F.; Pisman, Tamara I.; Botvich, Irina Yu.; Shevyrnogov, Anatoly P.; Сидько, А.Ф.; Письман, Т.И.; Ботвич, И.Ю.; Шевырногов, А.П. (Сибирский федеральный университет. Siberian Federal University., 2015-12)The purpose of this study was a comparative study of seasonal dynamics of chlorophyll potential, leaf area index and fresh biomass of different varieties of wheat based on reflectance spectra obtained by ground-based ... -
Influence of TiO2 State on Oxidative Delignification of Aspen Wood and Wheat Straw
Kuznetsov, Boris N.; Garyntseva, Natalia V.; Levdansky, Alexander V.; Djakovitch, Laurent; Pinel, Catherine; Кузнецов, Б.Н.; Гарынцева, Н.В.; Левданский, А.В.; Дьякович, Л.; Пинель, К. (Сибирский федеральный университет. Siberian Federal University., 2014-09)The influence of preparation methods on structural characteristics of TiO2 catalysts was studied by the XRD, SEM, BET, DTA-DSC, FTIR techniques. Catalytic activity of obtained titanium dioxide samples was compared in ... -
Herbicidal activity of slow-release herbicide formulations in wheat stands infested by weeds
Zhila, N. O.; Murueva, A. V.; Shershneva, A. M.; Shishatskaya, E. I.; Volova, T. G. (2017-09)This study addresses herbicidal activity of experimental formulations of metribuzin and tribenuron-methyl embedded in the degradable matrix of natural poly-3-hydroxybutyrate [P(3HB/MET) and P(3HB)/TBM] in stands of soft ...