Показать сокращенную информацию
Study of High Porous Carbons Prepared by the Alkaline Activation of Anthracites
Автор | Mikova, Nadezhda M. | en |
Автор | Chesnokov, Nikolai V. | en |
Автор | Kuznetsov, Boris N. | en |
Дата внесения | 2009-09-23T02:38:57Z | |
Дата, когда ресурс стал доступен | 2009-09-23T02:38:57Z | |
Дата публикации | 2009-03 | en |
URI (для ссылок/цитирований) | https://elib.sfu-kras.ru/handle/2311/1303 | |
Аннотация | The influence of alkaline activation on the development of anthracite porous structure under the variation of different factors: anthracite and metal hydroxide origin, their mass ratio in a mixture, activation temperature and duration has been studied. The highest development of anthracite surface area was reached with mass ratio of anthracite/alkali 1:5-7 and the final heating temperature of 800 °С. Under these conditions the maximum value of surface area of carbon material was 2900 m2/g in case of КОН activated Siberian anthracite and 2550 m2/g for NaOH activated Ilovaisky anthracite. | en |
Размер | 447462 bytes | |
MIME | application/pdf | |
Язык | en | en |
Издатель | Сибирский федеральный университет. Siberian Federal University. | en |
Является частью серии | 2009 2 ( 1 ) | en |
Является частью серии | Журнал Сибирского федерального университета. Химия. Journal of Siberian Federal University. Chemistry. | en |
Тема | porous carbons | en |
Тема | preparation | en |
Тема | anthracites | en |
Тема | alkaline activation | en |
Тема | surface area | en |
Название | Study of High Porous Carbons Prepared by the Alkaline Activation of Anthracites | en |
Тип | Journal Article | |
Тип | Published Journal Article | |
Контакты автора | Mikova, Nadezhda M. 42 K.Marx st., Krasnoyarsk, 660049 Russia | en |
Контакты автора | Chesnokov, Nikolai V. 42 K.Marx st., Krasnoyarsk, 660049 Russia 79 Svobodny, Krasnoyarsk, 660041 Russia cnv@icct.ru | en |
Контакты автора | Kuznetsov, Boris N. 42 K.Marx st., Krasnoyarsk, 660049 Russia 79 Svobodny, Krasnoyarsk, 660041 Russia | en |
Страницы | 3-10 | en |